koken, warme gerechten
mmm lekker koken. Hier zijn wat recepten om te gaan koken en bakken:
Hier het receprt voor een zelfgemaakte appelkruimeltaart:
Een heerlijke appelkruimeltaart voor alle gelegenheden.
- Bereidingstijd:
- 20-30 minuten
- Keuken:
- Nederlandse keuken
- Smaak:
- Zoet
- Techniek:
- Bakken in oven
- Soort gerecht:
- Banket
- Speciaal dieƫt:
-
koemelkvrij
kippenei eiwitvrij
notenvrij
Ingrediƫnten voor 8 personen
300 g bloem
1,5 tl bakpoeder
65 g basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
200 g boter op kamertemperatuur
125 g kristalsuiker
4 grote appels of 5 kleintjes
2 eetlepels kaneel
ik heb het zelf ook
Hulpmiddelen
Springvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius en vet de springvorm in.
Snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Doe hier vervolgens de kaneel en evt. (als je appels een beetje zuur zijn) wat suiker bij.
Doe vervolgens de helft van de bloem, de bakpoeder, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 g boter en 2 el waters in een kom.
Kneed dit tot een bal en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zorg voor een opstaand randje van ongeveer 2 cm hoog.
Doe vervolgens de rest van de bloem, de kristalsuiker, het zakje vanillesuiker en 125 g boter in een kom. Meng dit geheel kneden door elkaar, totdat je denkt dat alles goed door elkaar heen zit. Haal nu eventueel wat grotere stukjes van het deeg uit elkaar.
Verdeel de appels over de springvorm en strooi hier vervolgens het kruimeldeeg overheen.
Zet de taart in de oven en bak deze in ongeveer 25 min. goudbruin.
Ik heb het recept ook zelf gemaakt (zie afbeelding) en het is ook heerlijk!